Wednesday, August 10, 2011

Memasak di bulan puasa

Oh.. sudah hampir pertengahan Ogos dan entry Norsi bagi bulan ni baru 1?? Sibuk sangat di bulan posa ni gayanye (padahal tak pun). hehe. Bukannya apa, kurang berkesempatan nak update blog.

Posa kali ni, Norsi masak 3 kali sehari. Siang masak utk bebudak 2 bradik ni, ptg msk utk berbuka dan malam masak utk sahur lak. Tapi tak penat mana pun sbb masak sume simple2 je. Utk bebudak ni masak sup, goreng telur pun dah ok. Berbuka pun atas permintaan en big bos, masak ringkas gak. Bihun goreng ke, nasi goreng ke, bihun sup.. tu je la. Dan utk sahur pun ringkas gakkk. Maklumle dah mlm penyakit 'M' pun dah terlebih2. Sib baik la en big boss sporting. Tak kisah. Hehe.

 Tapi ringkas-ringkaspun tetap juga penin nk masak apa ari2. Hemphh.. korang masak apa berbuka ari ni kwn2?

4 comments:

nome said...

rajin norsi memasak...cayaklah! bile la mie nak rasa masakan norsi ek? :D

jura said...

awk,saya pun smpi arini masih lagi masak.mmg bertekad tak nak g bazar.mknn tak tentu sedap n pyediaan tak tentu bersih plus dgn harganya tentu mahal.menu saya hari ni masak lemak pucuk manis cmpur labu dan sambal tumis udang...:)

Norsi said...

nome : masak biasa2 je mie. surirumah kena la msk. idok le sdp mana pon. meh la dtg kk rasa masakan norsi. hehe

awak : perghhhh.. sdp tu. msk lemak lawan sambal tumis. congrats awak walaupun keje msh mampu masak utk berbuka ari2. kat bazar mmg mahal. jom kita sama2 tekad tak beli lauk pauk kat bazar. beli kuih je. hehe.

Mimis said...

Smlm mimi masak nasi tomato+ayam masak merah+dalca sayur. :)
Hari ni nk mkn luar kat Nandos.. huhu