Tuesday, December 20, 2011

Jelajah Jemari Asmara Giveaway



Yeahhh.. Jemari Asmara buat GiveAway lagi. Nak tahu cara penyertaan? Klik gamba di atas ye. Hadiahnye pula :

Hadiah Utama x 1 ;
Batik Sutera Rayon Terengganu (4 meter), seutas gelang kristal dan sepasang kerongsang bernilai RM150.00

Hadiah Pertama x 1 ;
Batik Sutera Rayon Terengganu (4 meter), seutas gelang kristal dan sepasang kerongsang bernilai RM150.00

Hadiah Saguhati x 5 ;
Sebiji fridge magnet Terengganu atau sepasang kerongsang setiap seorang


Norsi mula-mula kenal blog Jemari Asmara ni melalui giveaway. Giveaway pertama yang Zefa buat tatkala blognye baru berusia 10 hari. Hehe. Salam Ukhwah Giveaway. Norsi join masa tu sebab syaratnya sempoi dan berkenan betul Norsi dengan hadiahnya, kerongsang. Tapi takde rezeki. Sob sob. Dan bermula dari situ, Norsi terus ikuti blog Zefa ni sampai ke hari ni. Selalu je Norsi terjah blog Zefa setiap kali ada entry baru, tapi tak penah komen (konon2 'silent reader' la ni. hehe) (^_^)

Zefa ni rajin buat giveaway. Kalo tak salah JJA ni giveaway yg ke 4 dah (betul tak Zefa? Kalo salah jangan marah ye). Tapi Norsi join dua je. Salam Ukhwah dan Jemari Asmara Mini Giveaway. Tapi dua2 takde rezeki. Ni giveaway ke 3 Norsi sertai. Mulanya ingat tak nak sertai (sebab tak tau nak tulis entry camne) tapi setiap kali buka blog Jemari Asmara ni nampak entry melekat kat situ, terus tergerak nak sertai. Hehe.

Serba sedikit mengenai blog Jemari Asmara :
  • milik Zefa NorAsmara (kalo tak salah Asmara ni memang nama asal Zefa).
  • membahasakan diri sebagai ibu ataupun ibu Yusuf dan Maryam setiap kali menulis.
  • peminat dan pengumpul pinggan mangkuk lama. Zefa ada banyak koleksi PML tau. Kalo korang rajin tgk entry lama2 dapatlah korang tgk koleksi Zefa yg cantik lagi klasik tu.
  • Zefa slalu wat entry pendek2 je.
  • rajin juga berblog pasal resepi2 yang dimasak. Satu yg Norsi prasan, bila Zefa blog pasal resepi selalunya Zefa akan bagi tips macam mana Zefa masak.
  • selain PML, pemilik blog Jemari Asmara ni minat deco2. Suka tgk hiasan umah Zefa. Serius cantik. Kengkadang rasa tak saba tunggu bebudak ni besar, bole hias rumah cantik2 dgn hiasan2 kaca ni.
Norsi akhiri entry ini dengan memenuhi syarat terakhir :

ID follower : Norsi
Jemari Asmara tersenarai di dalam blog list di sebelah kanan di bawah senarai Bloggerz.
Banner Jelajah Jemari Asmara terletak di sebelah kiri di bawah About Me.

Kalo ada yang berminat nak sertai sempat lagi. Tarikh tutup 1 Safar 1433H (26 Dis 2011) telah dilanjutkan kepada 15 Jan 2012. Keputusan akan diumumkan pada 28 Safar 1433H.

2 comments:

Zefa NorAsmara said...

Terima kasih Norsi sudi sertai JJA GA. Penyertaan sgt2 dihargai.. semoga berjaya.. :D

Norsi said...

minta2 menang. hehe. tapi dah terlepas peluang cabutan bertuah 20 peserta terawal tu.