Jadi pagi ni lepas buat roti bakar dan telur carak utk sarapan, gigih la Norsi buat roti sosej ni. Senang je sebenarnya. Norsi je yg tak pernah nak cuba.
Memula rebus sosej dulu. Biar sejuk.
Sementara tunggu sosej sejuk bole la sediakan telur. Pecahkan sebiji telur dlm mangkuk dan ketuk2 sikit.
Sediakan serbuk roti dlm mangkuk yg lain. Norsi buat sendiri serbuk roti ni. Dlm peti ais mmg dh ada roti kering yg dh bertahun Norsi simpan. Mmg sengaja simpan nk buat serbuk roti. Blender halus je roti kering ni menggunakan blender kering.
Lepas tu boleh la mula gelek roti bagi penyek.
Letak sosej td kat hujung roti dan gulung.
Sapukan sedikit telur di hujung roti tu sebagai gam nak bg lekat.
Kalo suka bole letak cheese skali dgn sosej tu td.
Lepas tu golekkan roti td dlm telur.
Lepas tu golekkan dlm serbuk roti pulak.
Lepas tu bole la goreng dlm minyak yang banyak. Minyak tu biar panas tp air sederhana je. Kang hangus lak kang.
Goreng sampai keemasan dh bole angkat.
Siap dh utk dimakan.
Isyk... xleh lak nak upload gambo. Nnt cuba lg.
No comments:
Post a Comment